Sunday, 1 June 2014

Moments !! I will miss u all

Assalamualaikum . Hye u all . Apppaaaa khabar !! *acummmm , sambil gosok hidung * berabuk nya . Hmm al maklumla last update february lepas . hehe ... so amacam korang sihat idok ? Kawe sihat belaka . alhamdulillah . Hmm cuti sekolah dah datanggg , Yeahhhhhh .. *padahal dah holiday ampir setengah tahun *
So apa plan korang waktu cuti ni ? Yang nak pergi mana-mana tuh , jaga diri tau .. hehe

Okey . Berbalik kepada entry kita tadi . Hmm apakah dan mengapakah , *choiii amenda la yang hang merepek ni * . Okey . Moments I will Miss U All . Okey let`s me story about it . *amenda dari tadi okey2 *

Hmm memandangkan korang yang selalu setia dengan blog atyn ni mesti tahu kann atyn amek SPM tahun lepas ..  bulan err , bulan 3 ? hmm no I think bulan 4 kut , yeahh , bulan 4 *tahun ni okey , 2014* result SPM telah TERkeluar .. opsss , maaf keluar *ta lawak okey* . Hmm so korang mesti curious kann result atyn bape ? Hmm act atyn ni ta la pandai sgt , serius agak cemburu dengan kawan yg lain . Dapat result better than me , but itu semua rezeki ALLAH kann . Mungkin Allah ta nak kasi result atyn gempak sebab takut atyn riak . * hmm kita kena think positif ja * . Korang nak tahu ke result atyn ni , serius nak ? haha , Okey . My result is 2A 2B 2C 2D 1E *orang kata serba dua . haha . memandangkan atyn ni datang dari aliran sains , so my sains subjet ta kredit . *. Meh nak list kan dekat korang bagi jelas dan nyata sikit . 

BM (A),BI (D),MT (B),SEJ (B+),AGAMA (A-),ADDMATH (C+),ICT (C),FIZIK (D),KIMIA (E)

*awesome ta ? Gila kan , haha .* hmmm memandang kan dengan result secantik rupa seindah tulisan , memang kompem2 ta dapat Matrik kan , hehe .. So dah agak , kompem dapat fom 6 . Sekarang panggil PRA-U .  Alhamdulillah . atyn dapat dekat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KAMUNTING . *Gila ramai dapat situ . budak2 kelas atyn majoriti semua campak situ * Hmm tapi nak buat acano , ada yang nak pergi n ada yg ta nak pergi . Mybe depa rasa depa yakin kut dapat UPU , yang atyn and yang lain kurang yakin , so that why kitaowng pergi fom 6 . Hmm , hari orentasi kitaowng 2 minggu derr , gila ke apa? haha .. Tapi mmg best laa awakkk , Ceggini *wak doyok* . haha .  Okey minggu first kita0wng orentasi , ary sabtu , keputusan UPU keluar . Hmm , macam mana nak ckp ekk , dah agak dah kompem ta dapat and betui , mmg ta dapat pun . Ada salah sorang geng atyn dapat , UITM TAPAH , Sains kom . Tapi dia ta nak pergi . Nak stay fom 6 . Act , ramai juga budak kelas atyn dapat . Tapi ntah depa , yang atyn tahu n sure depa pergi 4 orang . Dannn act , hari ni depa dah ada dekat sana dah punn , Warghhhhhhh gilos rindu , hehe .. *Jaga diri sayang2 ku , raya nanti kita date ramai2 okey , * Hmm , minggu kedua orentasi , hari sabtu mybe , keputusan Politeknik Konvensional keluar , okey ... act , atyn malas nak check , *ta mengharap pun act* . Hmm petang tuh , check pakai fone . Tengok2 ...... Tahniah anda berjaya , bla..bla..bla. .*dalam hati terkejut gilos , mana ta nya bila tanya kawan2 yg dpt result lagi okey dri atyn , depa ta dapat pun . so ini semua mmg rezeki , Alhadulillah , Okey , and than on wechat ... Tgk-tgk dah ada yang tolong check , alahai , baik betui si ibnor . Hmm tgk kos n tempat . Politeknik Balik Pulau *penang okey , dah laa hampir 10 tahun membesar d sana * Kos pula , Networking . *kau rasa ? arghhh pening wehh , ni salah satu kos yang cikgu kata AGAK susah TETAPI gaji dia , gilosss masyukk .* Ramai juga budak kelas atyn yang dapat poli and ada yang dapat sama tempat dengan atyn , satu kos pun ada . Kawan atyn yang dekat PRA-U pun ada yang dapat sama tempat dgn atyn , senang citer , depa pergi * hehe . So bila konfius dlm diri , istikarah the best way , hmm and the result is , Fom 6 . Stay fom 6 . Mesti korang tertanya2 an kenapa pilih fom 6 ? Meh nak story , INI PENDAPAT ATYN SAJA . TAPI UP TO U ALL TAU , KALAU KORANG RASA APA YANG KORANG DAPAT THE BEST JUST MOVE ON .

Kenapa Fom 6 : Okey , fom 6 ni .. * hmm PRA-U la , awesome sikit * , Pra-u ni korang hanya TAKE SETAHUN SETENGAH untuk DIP , *means 3 sem saja* . Tapi fom 6 BUKAN SENANG , serius talk  kitaowng kena STRUGGLE abes-abesan . Macam matrik , tapi STPM lagi laku dari Matrik *pendapat atyn je laa , jgn salah kan atyn ye kalau salah , atyn just rasa mcm tuh laa * . Sebab setiap sem ada exam , and kalau korang rasa korang punya result exam ta gempak , korang boleh ULANG , tapi yang ta best nya , SETIAP PAPER YG NAK ULANG , kena BAYAR , * ta da bnda yg free dekat dunia sekarang ni okey* . BAYAR RM 50.00 SETIAP PAPER yang nak repeat , Faham !! . Okey , kalau korang dapat 3.0 above , insyaALLAH , boleh sambung degree dalam bidang apa yang korang nak , *act 2.8 above boleh dah kut* sebab kuata dekat universiti untuk degree bagi lepasan STPM (50%) , bagi U atau matrik , (40%) . and 10% untuk budak poli . *means korang smbung deg awal dari budak poli and u , but kena ingat fom 6 punya degree 4 tahun ta silap and yang lain-lain tuh 3 tahun . * Lagipun atyn ta terima tawaran poli , setiap sem kita kena jaga pointer * act belajar dekat mana2 , mmg kena jaga pointer tuh  * maksud atyn , kalau budak lepasan poli nak sambung degree kena dapat sekurang2 nya 3.5 above waktu dip . Tapi kebaikan poli , korang grad ja terus dapat kerja , sebab korang 60% praktikal , 40% teori , kalau budak Uitm , depa 50-50 Hmm jelas ta dekat situ , Tapi kalau KORANG DAPAT TAWARAN PERGI MANA2 , BETTER KORANG FIKIR BETUI2 SEBAB KORANG YANG AKAN CREATE KORANG PUNYA FUTURE , FAMILY , KAWAN N LAIN2 HANYA SOKONG KORANG DARI BELKANG JA . KALAU KORANG DAPAT BIDANG YANG KORANG NAK SANGAT2 , BETTER PERGI , MINAT JUGA PERLU KALAU NAK BELAJAR NI . Hmm jelas ta ? Jelas kann , hmmm , atyn rasa sampai sini dulu kut coretan ini , haha . *act dah penat dah nak taip , almakluml la , lama dah ta menaip pakai lappy *. Okey walau di mana korang berada , insyaAllah , atyn doakan kejayaan korang . Doa kan kejayaan atyn juga yeaa . InsyaALLAH .. Amin , :D

P/s : Semua tuh just pendapat atyn ja , Ta salah kalau kita kongsi pendapat kan , kalau ada silap dah salah , sepuluh jari bersedia memohon maaf , Kita hanya manusia biasa . Kita juga tidak sempurna , Ingat tau belajar dekat mana-2 semua sama jaa , yang penting , kita yang kena pandai set mind , and nawaitu haruss kerana ALLAH . InsyaALLAH di berkati . Amin :D

Sekian ,, hehehe ,

No comments:

Post a Comment